Ωδεία Τελευταία Νέα

Ωδεία Νέα

Έντονη αντίδραση της ΕΝ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι. για το, υστερόβουλο και ανόητο κατά την εκτίμησή μας, νομοσχέδιο περί "κρατικού πιστοποιητικού μουσικών γνώσεων"


Στην απαράδεκτη απόπειρα αντικατάστασης ενός άρτιου, αποδεδειγμένα επιτυχημένου και ιστορικού συστήματος με ένα άλλο, που κατά την εκτίμησή μας μόνο σκοπό έχει να βολέψει ημετέρους, αντιτίθεται σφοδρά με απόφαση-ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιοκτητών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχέδιο νόμου
Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση της ΕΝ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι.

Η ασυνέπεια αυτού του κράτους δεν έχει προηγούμενο. Η, αντί εξωραϊσμού τους, κατεδάφιση παλατιών και η ανέγερση παράγκας με τμήμα από τα μπάζα είναι η συνηθισμένη πρακτική των κυβερνήσεων και γενικά όλων όσων έχουν εξουσία σε αυτή τη χώρα. Με λύπη μας το διαπιστώνουμε μία φορά ακόμα.
Πώς να προκόψει αυτός ο τόπος όταν διέπεται από ασέβεια στη σκληρή εργασία και το μεράκι εκατονταετιών μόνο και μόνο για να αποκαταστήσει τους κάθε φορά «δικούς» του; Για ποια Δημοκρατία να μιλήσουμε όταν η μοναδική πρακτική κάθε ελάχιστα ενημερωμένου υπουργού είναι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»; Τι είδους παραγωγή να επιδείξουμε όταν η καταστροφή των παραγωγικών μέσων και η συνεχής υποβάθμιση των παραγωγών είναι ο κανόνας σε κάθε κυβερνητική απόφαση;
Αντί "κρατικού πιστοποιητικού μουσικών γνώσεων" θα προτείναμε κρατικό πιστοποιητικό κοινής λογικής αν και έχουμε τη πεποίθηση ότι οι εμπνευστές τέτοιων νομοσχεδίων δύσκολα θα το έπαιρναν.
Περισσότερα
ωδείο νέα

Έλεγχος Νομιμότητας Πτυχίων Μουσικών Σπουδών από Ωδεία

Στις 16-12-2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε πως «Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των Υπηρεσιών, καλούνται εντός τριών (3) μηνών να ελέγξουν τη νομιμότητα πρόσληψης/μετάταξης και μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου των υπαλλήλων»
Περισσότερα
Ωδεία Νέα

Εξαίρεση εκπαιδευτηρίων από τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών του νόμου 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α')

Τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών προσδιορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. Σημειώνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2014, με την κατάργηση των υποχρεώσεων τήρησης πρόσθετων βιβλίων και της θεώρησης φορολογικών στοιχείων, που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, επήλθαν ορισμένες διαφοροποιήσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητο να παρασχεθούν σε αυτές τις κατηγορίες επιτηδευματιών, οι αναγκαίες διευκολύνσεις στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Ως εκ τούτου συγκεκριμένοι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις εξαιρέθηκαν από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών από την 1η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στις κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που μπορούν να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) συγκαταλέγονται οι εξής: Ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.
Περισσότερα
ωδείο νέα

6ος Διεθνής διαγωνισμός σαξοφώνου Adolphe Sax

Οργανωτής: Εταιρεία Adolphe Sax
Τόπος: Dinant - Βέλγιο
Ηλικίες συμμετεχόντων: γεννηθέντες μετά την 8η Νοεμβρίου 1983
Ημερομηνία διεξαγωγής: 25 Οκτωβρίου μέχρι 8 Νοεμβρίου 2014
Περισσότερα